De behoefte om minimalistisch te leven ontstond in mijn geval niet zomaar. Verschillende blogs inspireerden mij om te beginnen met minimaliseren. En nog steeds haal ik – bijna dagelijks – veel tips en motivatie uit deze websites. Heb je behoefte aan wat inspiratie? Vandaag zet ik mijn favoriete Nederlandse en internationale blogs over minimalisme op een rijtje. Pak een kop thee erbij, en scrollen maar!

Lees ook: Hoe begin je met minimaliseren + printable

Unfancy

Unfancy, de blog van Caroline Rector, staat met stip op nummer een. Haar blogs richten zich voornamelijk op mode en het creëren van een capsule wardrobe. Dit betekent dat je een vast aantal kledingstukken – bijvoorbeeld 30 stuks – in je kast hebt en daar dagelijks mee mixed and matched. De focus ligt op het kopen van tijdloze kleding die je bovendien echt nodig hebt. Dit wordt gecombineerd met mooie outfit posts en seizoensgebonden lookbooks. Lees meer > 

Moeders Minimalisme

Een Nederlandse blog die niet in dit rijtje mag ontbreken. Ondanks het feit dat ik kinderloos ben, haal ik ontzettend veel praktische informatie uit de artikelen van Dieuwke. Ze geeft tips voor minimaliseren in elke kamer van je huis, en gaat daarnaast specifiek in op leven met minder afval. Ook aan interviews, gedichten en printables is geen gebrek. Een echte aanrader voor beginnende minimalisten – en al helemaal als je een moeder bent. Lees meer > 

Be more with less

Kort geleden ontdekt, maar nu al onmisbaar bij mijn wekelijkse dosis inspiratie. De website van Courtney Carver is een handboek voor elke minimalist – zowel beginners als gevorderden. Be more with less is opgebouwd als een soort tour – je begint met een introductie door Courtney, en gaat dan door naar de archieven waar je overzichtelijk door maandelijkse thema’s kunt scrollen. Dit archief loop terug tot 2010, dus er is genoeg te lezen! Lees meer > 

Minimalist Baker

Zoals jullie misschien al weten ben ik een behoorlijke foodie. Websites met (paleo) recepten behoren dan ook tot mijn favorieten – al helemaal is dit ook nog eens minimalistische recepten zijn. Op Minimalist Baker verschijnen regelmatig recepten met maximaal tien ingrediënten. Dit zijn vooral plantaardige recepten (I hear you, vegans) die bovendien glutenvrij zijn. Ook voor paleo foodies is deze website dus de moeite waard. Lees meer > 

De Groene Meisjes

Ook op De Groene Meisjes verschijnt af en toe een artikel over minimalisme. De laatste blog in deze categorie werd geplaatst in maart, maar zeker de oudere blogs over afval en een basisgarderobe zijn de moeite waard. Via de artikelen van Merel kwam ik uit bij Unfancy en de boeken van Marie Kondo. In de categorie Groen denken schrijft Merel ook regelmatig over mindfulness – absoluut een aanrader. Lees meer > 

Dit zijn op dit moment mijn favoriete blogs over minimaliseren en ontspullen! Op dit moment, want ik weet zeker dat ik deze lijst binnenkort kan aanvullen. Wat zijn jouw favorieten? Laat het me weten in de comments. 

 

Foto: Olga Kempen, 2016. Alle foto’s op Mintful.nl maak ik zelf. Wil je een beeld gebruiken? Dat mag – mits je verwijst naar mij als auteur. Dankjewel!