Een nieuwe rubriek op Mintful.nl! Elke maand ga ik aan de slag met verschillende (kleine) doelen op het gebied van mindfulness, persoonlijke groei en minimalisme. Deze keer blik ik terug op oktober en stel ik mijn nieuwe doelen voor november!

In oktober..

Stelde ik mezelf drie doelen. Mijn meest belangrijke doel was om elke nacht 7 uur te slapen. En ik kan – met gepaste trots – zeggen dat dit bijna de hele maand is gelukt! Er waren een paar uitzonderingen in het weekend, maar doordeweeks heb ik elke nacht 7 uur bijgetankt. Ik had me van tevoren niet kunnen voorstellen hoeveel verschil dat maakt qua energie. Heerlijk!

Doel nummer twee: minder tijd doorbrengen op social media. Ik bedenk me nu dat ik – misschien wel expres – dit doel niet meetbaar heb gemaakt.. Want wat is ‘minder’ precies? I see what you did there. Tja, ik en social media – dat is nogal een ding. Of beter gezegd: een verslaving. Het is in oktober niet gelukt om mijn (buitensporige) social mediagebruik te verminderen. Zucht. November – nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Mijn laatste doel was het schrijven van een boekreview. Nu heb ik dat niet onder de noemer ‘review’ gedaan – maar ik heb wel degelijk over een boek geschreven. Het artikel Een nieuwe gewoonte ontwikkelen – en volhouden staat vol informatie over het boek Better Than Before van Gretchen Rubin.

November: mindfulness, minimalisme & personal growth

Het is alweer november – de herfst is nu toch echt begonnen en de tijd vliegt voorbij! Een nieuwe maand – dat betekent nieuwe doelen! Dit zijn ze:

1. Opnieuw de Whole30 doen

In maart 2015 deed ik voor de eerste keer de Whole30. Dit betekent dat je 30 dagen lang volledig paleo eet. Dus: glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij. Ik voelde me daarna lichamelijk zo goed, dat ik het nog eens wil proberen. De afgelopen maanden snoep ik weer wat af (hello again, curvy body), dus het wordt tijd om die suikerverslaving de kop in te drukken. Het klinkt zwaar, 30 dagen lang restrictie. Toch is ‘geen keuze’ voor mij makkelijker dan elke keer afwegen of ik iets mag eten. So.. let’s get wrecked! Op groente, bedoel ik dan.

2. Elke dag 10 minuten mediteren

Mediteren – het lijkt zo simpel, maar toch kan ik er geen regelmaat in aanbrengen. Ik neem mezelf daarom voor om elke dag minimaal 10 minuten te mediteren. Dit doe ik met apps zoals Stop, Breathe & Think of in volledige stilte. Dagelijks mediteren schijnt een positief effect te hebben op je stressniveau, concentratie en algehele gevoel van welzijn. Ik kan niet wachten om deze voordelen – letterlijk aan den lijve – te ondervinden.

3. De vliering in mijn woning minimaliseren

Voor als ik het nog niet genoemd had: ik heb de leukste woning van Castricum. I kid you not. Mijn appartement is ruim, licht en heeft uitzicht over het dorp. Ik kan oprecht zeggen dat ik hier de beste tijd van mijn leven doorbreng. Toch is het hier en daar nog niet zo opgeruimd als ik zou willen. De vliering staat bijvoorbeeld vol dozen en andere OZB’s: Objecten Zonder Bestemming. Maar het kan zo niet langer: tijd voor Xenos-kratjes en ongezouten vlieringkritiek. Als je niets meer van me hoort, dan lig ik waarschijnlijk ergens te verstoffen.


Dit zijn ze dan, mijn nieuwe doelen op het gebied van mindfulness, minimalisme en persoonlijke groei! Elke maand is tot nu toe uitdagender.. Wat zijn jouw doelen voor november? Ik lees het graag in de comments!

 

Foto: Olga Kempen, 2016. Alle foto’s op Mintful.nl maak ik zelf. Wil je een beeld gebruiken? Dat mag – mits je verwijst naar mij als auteur. Dankjewel!