Een nieuwe rubriek op Mintful.nl! Elke maand ga ik aan de slag met verschillende (kleine) doelen op het gebied van mindfulness, gezondheid en spiritualiteit. Deze keer blik ik terug op september en stel ik mijn nieuwe doelen voor oktober!

In september..

Probeerde ik met drie concrete doelen te werken. Allereerst stelde ik het doel om elke week een blog te schrijven voor Mintful.nl. Dat is gelukt! Ik vind het heerlijk om weer actief te bloggen en daar ga ik zeker mee verder. Mijn tweede doel was het ontdekken van een nieuwe healthy hotspot. Ook dat is gelukt. Afgelopen maand at ik met mijn vriend bij Eethuis VERS in Utrecht. Zeker een aanrader! En last but not least: het stilstaan bij de Mabon-viering. Samen met een vriendin maakte ik die dag een herfstkrans. Ook schreef ik een blog over Mabon.

Ik ben dankbaar voor alle leuke dingen die ik in september heb gedaan! Het werken met doelen zorgt voor meer enthousiasme in mijn leven. Hoe klein het doel ook is – het geeft voldoening als ik weer iets van mijn lijst mag afstrepen. Deze positieve houding houd ik vast tijdens oktober!

Mijn doelen voor oktober

1. Elke nacht minimaal 7 uur slapen

Oei. Dit is voor mij een behoorlijk doel. De afgelopen jaren slaap ik gemiddeld 6 uur per nacht, en ik vind het ontzettend moeilijk om dit patroon te doorbreken. Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens en wil mijn tijd zoveel mogelijk benutten. Elke avond heb ik dan ook de intentie om op tijd te gaan slapen. De intentie, inderdaad. Want daar blijft het bij. Deze maand wil ik mijn nachtrust opschroeven naar 7 uur – of meer natuurlijk. Ik verwacht dat dit een positief effect heeft op mijn concentratie, energie en behoefte aan zoetigheid.

2. Minder tijd doorbrengen op social media

Sinds Twitter uit zijn ei kroop en Facebook leuker werd dan Hyves ben ik een groot deel van mijn tijd op social media te vinden. Ik word wakker met Facebook en poets ’s avonds mijn tanden met Instagram op schoot. Ook breng ik mijn uurtjes in de trein swipend door. Het is de vloek van de millennials, die onbeperkte informatiehonger. En ik stel hierbij het dappere doel om minder sociaal te zijn met social media. Ik wil elke dag maximaal een halfuur doorbrengen op Facebook, Instagram en Snapchat. Hopelijk houd ik daardoor meer tijd over voor lezen, meditatie en ontspanning.

3. Een boekreview schrijven op Mintful.nl

Ik ben dol op boeken waar ik iets van leer. Of het nu over het menselijk lichaam, mindfulness of minimaliseren gaat –  ik moet iets kúnnen met de informatie uit het boek. Zo ben ik op dit moment bezig met Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ideaal voor deze zelfbewuste chaoot. Voor het eind van oktober wil ik een boekreview plaatsen op Mintful.nl. Dat moet vast geen probleem zijn met al die extra tijd zonder social media.. Slik.

 

Dit zijn ze dan, mijn nieuwe doelen! Vergeleken met september wordt deze maand een flinke uitdaging. Wat zijn jouw doelen voor oktober? Ik lees het graag in de comments!