Een nieuwe rubriek op Mintful.nl! Elke maand ga ik aan de slag met verschillende (kleine) doelen op het gebied van mindfulness, gezondheid en spiritualiteit. Deze week trap ik af voor de maand september – de maand van de herfst en daarmee het herfstfeest Mabon.

Een woord vooraf

De afgelopen maanden heb ik niet concreet op mijn doelen gereflecteerd. Ik modderde maar wat aan en dit wierp hier en daar zijn vruchten af. Zo gaf ik in augustus een nieuwe draai aan mijn blog en ontmoette ik op verschillende plekken mensen die mij inspireerden. Toch lijkt het mij heerlijk om met doelen te werken – voor mij eigen motivatie en omdat ik opleef bij het proberen van nieuwe dingen. Ik hoop jullie te inspireren met mijn spirituele ontwikkeling!

Mijn doelen voor september

1. Elke week een blog schrijven voor Mintful.nl

Deze is inderdaad vrij simpel. Zoals jullie misschien merken zit er op dit moment geen structuur in de blogs die ik publiceer. Het werkt meestal zo: ik krijg inspiratie, typ gelijk een blog en publiceer dit dezelfde dag nog. Mijn valkuil is dat ik inspiratie niet kan forceren – dat is ook niet bepaald mindful. Als ik een artikel plaats wil ik er volledig achter staan – iets ‘voor de helft’ doen gaat tegen mijn gevoel in. Aan de andere kant wil ik op Mintful.nl een constante flow van artikelen creëren op het gebied van mindfulness. Hierbij ga ik de uitdaging aan!

2. Een nieuwe (healthy) hotspot ontdekken

Dit doe ik eigenlijk nog niet vaak genoeg. Ik vind het heerlijk om nieuwe café’s en lunchrooms te ontdekken – het liefst met WiFi zodat ik mijn laptop mee kan nemen. Afgelopen maand bracht ik een bezoek aan Sencha in Alkmaar, en deze omgeving was voor mij ontzettend inspirerend. Deze maand wil ik dan ook opnieuw een leuke hotspot ontdekken. Heb jij een suggestie? Laat het me weten!

3. Stilstaan bij het herfstfeest Mabon

De afgelopen tijd verdiep ik me steeds meer in spiritualiteit en met name het paganisme. Binnen het paganisme wordt de cyclus van de seizoenen gevierd met jaarfeesten. Zo zijn er de grote jaarfeesten – Samhain, Imbolc, Beltane en Lughnasadh – en de kleine jaarfeesten Yule (winter), Ostara (lente), Litha (zomer) en Mabon (herfst). Mijn doel voor deze maand is om concreet aandacht te besteden aan Mabon. Dit doe ik op 21 september, de dag dat de herfst begint en de nacht officieel langer is dan de dag. Binnenkort lees je hier meer over.

 

Wat zijn jouw doelen voor september? Ik lees het graag in de comments!