Vandaag trok ik eropuit in de Heemskerkse duinen. Tot nu toe maakte ik alleen foto’s van eten, maar ik vond het tijd om eens te oefenen met beelden uit de natuur. Ook schreef ik kort geleden een stuk over de herfst, mijn favoriete seizoen. Het leek mij een mooie combinatie; een ode aan de herfst – het mooiste seizoen van het jaar.

Herfst

Ik voel je
In de bladeren, knisperend onder mijn voeten
In de zon, die me mijn laatste sproeten geeft,
terwijl de wind mijn haar voor mijn ogen blaast

Ik zie je groeien
In de mossen, de paddenstoelen en kastanjes
De rijpheid van bomen en planten
Oranje, geel en bruin
De kleuren van de dood

Ik ruik je
De geur van loslaten
Van regen in de bossen,
Van springen over plassen
En rennen over het strand

Herfst
Je laat alles sterven,
maar mijn hart zweeft,
als een veer in je storm
En terwijl je druppels op mijn gezicht vallen, besef ik dat alles sterft
Behalve jouw schoonheid

22

44

55

33